“MY SHREDDED LIFESTYLE IS IN 3 JAAR TIJD UITGEGROEID TOT HET GROOTSTEFITNESS PLATFROM VAN NEDERLAND.”

My Shredded Lifestyle is in 3 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste online fitness platform van Nederland. Dit komt mede dankzij fitness influencer ‘Merijn Schoeber’. Via zijn bereik en community wist het bedrijf een bestselling boek op de markt te brengen. Nadat zij in 1 jaar tijd 20.000 exemplaren hadden verkocht, pakten zij door. Inmiddels verkopen ze meerdere bestselling boeken, fitness gear en online coaching via een eigen ontwikkelde app voor de coaching klanten.

Doordat het bedrijf steeds harder groeide met als resultaat meer klanten, werd een goedlopende e-mail marketing software een steeds belangrijker vraagstuk…

My Shredded Lifestyle (ook wel bekend als MYSL) verzamelde eerst hun e-mailadressen via Mailchimp met enkel het bijhouden van simpele lijsten. Denk aan: Black Friday List, Christmas list en dat soort lijsten. Voor een uitgebreid online bedrijf als MYSL heb je een veel betere aanpak nodig, waarbij je lijsten, automatiseringen, conversies, klantenbestand alles goed geordend op een plek hebt zitten.

Toen wij in contact kwamen met MYSL ging het om circa 20.000 Nederlandse en Engelse e-mailadressen die zij tot hun beschikking hadden. Op verzoek van MYSL hadden zij eerst een strategische sessie ingepland met MailBaas om de overstap van Mailchimp naar MailBaas te plannen aan de hand van een strategie.

De strategie was als volgt

• Engelse en Nederlandse lijst creëren
• Koppeling tussen webshop en MailBaas software
• Automatisering funnels bouwen op basis van het productaanbod
• Jaarplanning opstellen voor e-mail marketing (denk aanfeestdagen, etc.)

Wat veel bedrijven fout doen..

MYSL deed het al aardig goed op social media. Ze kregen genoeg kijkers en conversies uit hun community en doelgroep, maar dan is het juist belangrijk om deze conversies op te slaan in de vorm van e-mailadressen en de voortgang te meten.

Wat veel bedrijven fout doen, is dat een klant een product/dienst heeft gekocht en vervolgens krijgt de klant een bedankmail en dat is het einde van de klantreis.

 

Onze aanpak

Value ladder 2.0

Het is de kunst om de klantreis zover mogelijk uit te rekken met steeds duurder wordende producten, zoals hier rechts te zien is.

In onze strategische sessie met het bedrijf MYSL hebben wij als eerste hun producten geanalyseerd. Wij kwamen al snel erachter dat het bedrijf de perfecte producten heeft voor het bouwen van een geschikte value ladder.
Namelijk:

• Gratis ebook
• Ebooks t.w.v. €9,95
• Fysieke boeken t.w.v. €29,95
• Fitness gear bundels/boeken t.w.v. €99,95
• Online coaching pakketten t.w.v. €599,95

E-mailmarketing

Zoals je wellicht kunt begrijpen is het doel om zoveel mogelijk e-mailadressen te verzamelen met de gratis weggever. Dit hebben wij gedaan door op de Homepage van MYSL direct bovenaan een opt-in te plaatsen voor het gratis Ebook.

Van daaruit is het doel om de klanten bewust te maken van een beter (duurder) product dat hen kan helpen. Dit doen wij door elk product in de shop een tag mee te geven aan het systeem van MailBaas. Vaak is de SKU of product ID gelijk aan de TAG in het systeem van MailBaas.

Ter verduidelijking:

• Gratis weggever – TAG: gratis-weggever
• Ebook – TAG: ebook-X
• Fysieke boeken – TAG: boek-X
• Fitness gear bundels/boeken – TAG: fitness-gear-X
• Online coaching pakketten – TAG: online-coaching-X

CRM

Zodra potentiële klanten de opt-in hebben ingevuld, dan worden de klanten met het e-mailadres opgeslagen in het MailBaas CRM. Tegelijkertijd wordt de TAG: gratis-weggever getriggerd en aan deze TAG hebben wij een automation gebouwd:

Alle klanten die zijn/haar e-mail achterlaten krijgen direct een reeks e-mails met content. Deze content is met name bedoeld om de klanten te helpen. Om deze klanten correct te kunnen assisteren hebben zij uiteraard wel de juiste tools/kennis nodig. Deze kennis is bij MYSL verpakt in de producten van de value ladder.

De funnel start met de goedkopere producten en in de funnel zitten meer dan 40 e-mails met alle producten erin verwerkt. Zodra de klant een product koopt, dan stopt die automatisering voor die klant en gaat de klant over naar de automatisering van het gekochte product. Dit gaat zo verder tot uiteindelijk en hopelijk de klant elk product van het bedrijf gekocht heeft.

Uiteraard is het onmogelijk dat elke potentiële klant alle producten gaat kopen, maar met de software van MB en de juiste strategie kom je heel ver en zul je jouw business naar een hoger niveau tillen!

Wat hebben wij nog meer voor MYSL gedaan?

USP

MYSL grootste USP is het verkopen van online coaching. Echter coaching kost veel tijd en werk met name het administratief werk. Bv. als een klant een coaching pakket koopt op de website en de coach moet handmatig een introductie e-mail met persoonlijk intake formulier sturen. Dit is allemaal handwerk wat MYSL te veel tijd en energie koste. Het beste kan een bedrijf zich concentreren op de marketing en het vergroten van hun naamsbekendheid/merk.

Samen met MYSL hebben wij het online coaching proces volledig geautomatiseerd. Zodra een klant bijvoorbeeld een 3 maanden online coaching programma aanschaft, dan wordt de TAG 3-mnd-coaching getriggerd waaraan een automation is gekoppeld met direct een introductie e-mail + om de 2 weken een check-in e-mail om de progressie van de klant bij te houden.

Op het einde krijgt elke klant automatisch een evaluatie e-mail om het resultaat van de afgelopen 3 maanden door te nemen en daarbij een tevredenheids enquête mbt. de geleverde dienst(en).

Al deze automatiseringen bespaart MYSL zeer veel tijd, waardoor de coach zich beter kan concentreren op de schema’s en het begeleiden van de klant en MYSL kan zich beter concentreren op de marketing om nog meer klanten in de funnels te leiden!

Bonus materiaal…

Allemaal leuk en aardig deze funnels, maar wat levert het nu op zou je denken? Naast het besparen van veel tijd door alle slimme automatiseringen levert dit soort e-mail marketing ook veel op.

Elke e-mail campagne die de deur uitgaat wordt gemeten dankzij een slimme API koppeling met jouw webshop en de software van MB. Weten = Meten en zie hieronder de resultaten van enkele e-mails die MYSL in 2019 de deur uit heeft gedaan, nadat zij van 20.000 e-mailadressen naar 100K+ e-mailadressen zijn gegroeid!

Gratis proefaccount!

Ben je enthousiast geworden door onze e-mail marketing software, test dan de software met een 14 daags proefaccount!

Proefaccount