fbpx

Automatiseer jouw coaching business waardoor je echt kunt opschalen!

MailBaas beschikt over alle tools die jij nodig hebt om jouw online coaching business zo te automatiseren, zodat je echt kunt opschalen. Zo heeft de automatiseringen van MailBaas bij een van onze grootste klanten ervoor gezorgd dat zij keer 10 gingen met hun business.

De belangrijkste reden hiervoor is dat zij de business zo goed hebben geautomatiseerd met onze software waardoor zij oneindig veel klanten aankunnen en opschalen. Dit opschalen is zeer lastig in een coaching business wat deels uit maatwerk bestaat. Vandaar is de software van MailBaas toe te passen op elke coaching business. Je moet enkel creatief zijn.

We zullen de mogelijkheden van automatiseringen uitleggen aan de hand van een voorbeeld van onze klant ‘My Shredded Lifestyle’. Zij zijn het grootste online fitness platform van Nederland en hun core business bestaat uit online 1 op 1 coaching door hun fitness coaches.

Stap 1 koppel aan elk product een automatisering

Als online coaching bedrijf verkoop je natuurlijk online coaching pakketten. Zo verkoopt MYSL een 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden product aan coaching. Hoe langer een klant zich bindt hoe goedkoper de klant een pakket kan afnemen. Elk product heeft normaliter een SKU gekoppeld aan een product. Als je de software van Mailbaas goed hebt gekoppeld, dan krijgt elke klant die een product besteld automatisch de SKU van het product mee in het CRM systeem van MailBaas.

Deze SKU is belangrijk, want op basis daarvan kun je een automatisering triggeren waardoor je een reeks e-mail op auto-pilot kunt verzenden. Niet alleen e-mail, maar je kunt ook SMSjes sturen naar jouw klanten!

Stap 2 Bouw je automatisering funnel

Zodra jij de juiste SKU hebt gekoppeld, dan kun je de automatisering gaan bouwen in MailBaas. Dit is echt simpel en click and play!

Je kunt direct een eerste mail opsturen zodra de klant een product heeft aangeschaft. Deze mail kan bij een coaching traject de bekende intake formulier mail zijn. Elke klant in een coaching business moet vaak een soort intake formulier invullen en opsturen, zodat de coach zich kan voorbereiden op de situatie van de klant. Zo kan de coach daarna persoonlijke maatwerk schema’s maken of zich voorbereiden voor een business coaching call bijvoorbeeld!

Het is belangrijk om te vermelden dat coaching altijd maatwerk blijft, maar dat de software administratieve basic taken automatiseert waardoor de coach en het bedrijf meer tijd over heeft. Daarnaast worden de mails volledig gepersonaliseerd verstuurd. Zo kun je instellen dat in de mail de voornaam van de klant wordt benoemd en andere personaliseer opties toevoegen om de klant die persoonlijke ervaring te bieden.

Stap 3 Check-in en follow-up mails instellen in de funnel

Als het goed is heb jij in de automatisering een intake of welkomstmail opgesteld. Bij een coaching traject is het van belang dat jij om de week of om een bepaalde periode een check-in bij jouw klanten doet. Dit kunt je ook automatiseren in de coaching funnels door wachttijden toe te voegen aan de volgende mails. Dus aan de intake mail zet je een wachttijd van bijvoorbeeld 7 dagen en dan verstuur je automatisch de eerste check-in mail waar jij je klant gaat toetsen hoe de eerste week is verlopen.

Door weer geautomatiseerd deze mail te versturen hoeft de coach niet een nauwkeurige agenda bij te houden met of zij zelf de mail wel heeft verstuurd. De coach hoeft enkel in actie te komen als de klant reageert op zijn/haar check-in mail. Dit bespaart veel tijd en energie van een coach waardoor er focus kan worden gelegd op andere zaken van de business.

Conclusie

Door dit systeem is My Shredded Lifestyle uitgegroeid naar 10 kwalitatieve coaches waarmee zij in totaal circa 1000 coaching klanten per maand helpen. 95% van de klanten zijn positief hierover en daarvoor kan MYSL een top prijs/kwaliteit verhouding aanbieden t.o.v. hun concurrenten.

Wil jij ook jouw coaching business automatiseren, maar begrijp jij nog niet helemaal hoe dit werkt? Dan maak een gratis proefaccount aan op deze website en contact support in onze portal. Wij helpen jou graag op weg met het automatiseren van jouw online coaching business!

MEER KENNIS